Pretraga

Vesti

Chat


Utorak, 23-Apr-2019, 05:12:24

Dobro došli Guest | RSS

       Novosadski...

Main | Sign Up | Login
Novosti


Main » Articles » Novi Sad » Novi Sad - vesti

Školski ormarići još daleko od đaka

Školski ormarići još daleko od đaka

NOVI SAD -

Danas je drugi dan nove školske godine, a time počinju i nove obaveze koje podrazumevaju domaći rad, odnosno, rad kod kuće. Kako možemo da olakšamo đacima, zašto sve novosadske škole nemaju ormariće i da li bi završavanje obaveza u školi pružilo mališanima više prostora za druge obaveze i slobodno vreme, istraživala je Radio-televizija Vojvodina.

Preteške torbe, previše gradiva, a đaci još nespremni na sve što ih očekuje. Za teret koji nose na leđima rešenje bi mogli biti školski ormarići. Međutim, ormarići kao ni protekle, nisu u planu ni za ovu godinu.

 

Grad Novi Sad
Grad Novi Sad

 

Ukoliko bi se obezbedili ormarići, svaki učenik bi morao da ima jedan komplet knjiga za školu, a drugi za učenje kod kuće.

Kako je i jedan komplet knjiga veliki teret za kućni budžet, a kamoli dva, rešenje za taj problem mogao bi biti jednosmenski rad u školi.

To podrazumeva da deca svoje školske obaveze obavljaju u školi, ali i veće angažovanje predavača, kako bi gradivo mogli da usvoje na časovima.

Nažalost, to trenutno nije moguće, jer većina škola ne može sve svoje učenike da primi u jednoj smeni.

Dok strategija obrazovanja ne počne da se primenjuje u Srbiji, školarcima treba pomoći da što bezbolnije prebrode početak nove školske godine. Za početak, preporučuju lekari, treba im poneti školske torbe.Source: http://www.rtv.rs
Category: Novi Sad - vesti | Added by: danor (02-Sep-2014) W
Views: 297 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Copyright MyCorp © 2019