Pretraga

Vesti

Chat


Utorak, 23-Apr-2019, 05:47:58

Dobro došli Guest | RSS

       Novosadski...

Main | Sign Up | Login
Novosti


Main » Articles » Novi Sad » Novi Sad - vesti

Фестивал уличних свирача у септембру

Фестивал уличних свирача у септембру

НОВИ САД -

Фестивал уличних свирача, једини који је у Србији, добио подршку Еврпске комисије, биће одржан у Новом Саду у септембру, најавили су организатори. Међутим, и поред међународног угледа који ужива ова манифестација, и новчане помоћи из света, због финансијске ситуације, још није познат број учесника нити колико ће фестивал трајати.

Многи кажу, да је фестивал уличних фестивала најбољи, а већ 13. годину у то су се уверили домаћини као и многи гости из иностранства, чиме је Нови Сад, стекао репутацију и могућност да конкурише за Европску престоницу културе.

sxc.hu

Уз велике напоре, потписан је меморандум, којим иако Србија није чланица Евроспке уније, култура добија приступе фондовима као би овај као и низ других фестивала, могли да буду одржавани.

Фестивал уличних свирача, је један од 114 пројеката који је добио подршку Европске канцеларије, а у оквиру ове манифестације и нови пројекат посвећен младима под именом "Циркус као начин живота" такође, има приступ фондовима у иностранству. Град Нови Сад још увек није обезбедио потребан новац

Организатори су најавили су да ће Фестивал уличних свирача у Новом Саду почети 5. септембра, а колико дана ће трајати за сада је неизвесно.

Category: Novi Sad - vesti | Added by: danor (04-Jul-2013)
Views: 320 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Copyright MyCorp © 2019