Pretraga

Vesti

Chat


Sreda, 21-Nov-2018, 11:19:16

Dobro došli Guest | RSS

       Novosadski...

Main | Sign Up | Login
Novosti


Main » Articles » Novi Sad » Novi Sad - vesti

Žute marame za novosadske prvake

Žute marame za novosadske prvake

NOVI SAD -

Novosadskim prvacima grad je ove jeseni kupio 3.887 žutih marama, kojima će mališani da upozore vozače da su od sada i oni samostalni učesnici u saobraćaju te da svi ostali na to obrate pažnju.

Član Gradskog veća Novog Sada zadužen za obrazovanje Vladimir Jelić je tokom posete Osnovnoj školi "Dositej Obradović", u kojoj je đacima prvih razreda podelio žute marame i saobraćajne bukvare, istakao da je izuzetno važno da deca od najmlađeg doba usvoje pravila ponašanja u saobraćaju.

"Neophodno je da mališani što ranije usvoje pravila ponašanja u saobraćaju jer ćemo ih na taj način brze i lakše naučiti da sami vode računa o svojoj bezbednosti", rekao je Jelić i apelovao na vozače da u narednim danima budu obazrivi posebno u blizini škola i posebno zbog prvaka.

 

...

 

Kako je naveo, statistika potvrđuje da su đaci među ugroženijim kategorijama u saobraćaju zbog čega im je neophodna konstantna obuka, kao sto je važno da uređenje saobraćajne infrastrukture u okolini škola bude prilagođeno bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju.

Prvaci su danas dobili i saobraćajni bukvar, koji na jednostavan i deci prihvatljiv način objašnjava pravila ponašanja u saobraćaju.

Jelić, koji je i predsednik Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u novosadskim osnovnim i srednjim školama, rekao je da je to Koordinaciono telo juče odlučilo da se od Policijske uprave Novi Sad zatraži da odredi 30 policajaca koji će biti raspoređeni u školama koje su najproblematičnije kada je reč o bezbednosti.

Oni bi, kako je rekao, trebalo da u novosadskim školama budu do kraja godine.

Upitan razmišlja li se u Gradskoj upravi za obrazovanje o postavljanju školskih ormarića, Jelić je rekao da takav zahtev nisu dobili, a da iskustvo Beograda, gde su ormarići posle godinu ili dve gotovo potpuno uništeni, ukazuje na potrebu da se razmisli o boljem obezbeđenju tih ormarića.Source: http://www.rtv.rs
Category: Novi Sad - vesti | Added by: danor (03-Sep-2014) W
Views: 236 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Copyright MyCorp © 2018